21 oct 2009

SIAD - USIF - SIAD

Avui hem presentat el nou servei del SIAD a la premsa i no puc deixar passar aquesta ocasió sense fer un petit homenatge a aquelles persones que, fa ara 25 anys, van ser unes visionaries del que havia de ser l'atenció a les dones de la nostra ciutat.

Durant el mandat del Alcalde Josep Mª Recasens i amb Xavier Sabaté com a Regidor de Serveis Socials es va posar en marxa el SIAD - Servei d'Informació i Assessorament de les Dones - amb l'objectiu de fer una atenció integral i generalista destinada a les dones de la ciutat. Aquest servei, que va ser el primer i per tant, pioner en tot Catalunya, estava integrat per la treballadora social i posteriorment Regidora d'aquest Ajuntament Imma Sastre, l'advocada Montse Boronat i la psicòloga Blanca Carcolé.

Aquest equip va ser el precursor d'un servei que ha durat 25 anys i que s'ha anat transformant fins a convertir-se amb la USIF -Unitat Suport Individual i Familiar -, un servei especialitzat depenent de l'IMSST que realitza atenció psicosocial a les persones a títol individual i a les families que, amb infants a càrrec o sense, es trobin en situació de dificultat, risc social o violència.

Mentre, el nou SIAD es planteja com un servei generalista que ha de donar respostes a les demandes que les dones puguin suscitar i actuar com agent dinamitzador i sensibilitzador en matèria d'Igualtat d'oportunitats entre homes i dones.
Son nous temps, però, va per endavant el meu reconeixement a la voluntat, als esforços i la perseverança de les persones que creuen amb les persones.










No hay comentarios:

Publicar un comentario